По разпореждане на МРРБ, Община Бобов дол спира приема на заявления за саниране на жилищни сгради.

С решение на МРРБ, в Община Бобов дол се спира приема на заявления по националната програма за саниране на многофамилни жилищни сгради. В администрацията е изпратено уведомително писмо от министерството, като от ръководството на общината обясниха, че подаването на документи за саниране е спряно не само в Миньорската община, но и на територията на цялата страна.

От писмото на министъра става ясно, че се преустановява приема на заявления за интерес и финансова помощ по националната програма до приключване на изпълнението на сключените договори за целево финансиране.

В Бобов дол само три блока бяха санирани по националната програма. Това са жилищните кооперации в с номера 71 и 74 в квартал „Южен“ и блок 94 в квартал „Миньор“. От общината обясниха, че документи са подали още 40 сдружения на собственици на многофамилни жилищни сгради. 20 от тях са били почти пред сключване на договор с банката за финансиране, а останалите 20 жилищни кооперации са били на етап на проверка на документацията в Областна администрация. Така 40-те сдружения за саниране в Бобов дол ще се наложи да изчакат докато от МРРБ отново не разрешат приема на документи по националната програма за енергийна ефективност, обясниха от администрацията в Бобов дол.