ДупницаНачало

Празнични тържества в ДГ “Радост”

По повод празниците през месец декември и участието на ДГ ,,Радост“ с. Яхиново в Национална програма ,,Успяваме заедно „ Модул 2 ,,Иновативна детска градина“ бяха осъществени много изяви както в централната ДГ в с Яхиново , така и от филиалите в с. Крайници и с. Червен брег.

Основаната цел на НП е да се открият и стимулират детските способности ,учения ,изяви и таланти, да се предостави подкрепа за личностно развитие , което да осигури подходяща среда водеща до повишаване на качеството нa предучилищното образование. За това подпомагат организиране на тържества и различни изяви на децата.

Първото участие на децата започна на Игнажден , в първия ден от седмицата. Облечени в автентични носии, закупени от средствата от НП специално за целта , те ,,полазиха“ Софка Скоклева -кметицата на с. Яхиново . С коледарски песни и наричания децата благословиха стопаните на Кметството. Създаде се прекрасно настроение и удоволствие от празника. Това са нашите корени и традициите ,които ни поддържат през годините и затова е толкова важно децата да ги почитат и пресъздават. На следващия ден в ДГ в с. Яхиново децата от група ,,Сладури „ пресъздадоха обичая ,,Бъдни вечер“. Децата отново бяха облечени в народни носии .Софрата беше подредена според обичая . Коледарите отново посетиха импровизираната вечеря на стопаните на къщата като пееха и благославяха. Във всички групи бяха организирани тържества с коледна тематика.Най– на края естествено и Дядо Коледа раздаде така дългоочакваните подаръци на децата. Така завършиха празниците от зимния цикъл на календара от месец декември и първият етап по Националната програма ,,Успяваме заедно“.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments