Бобов ДолНачало

Предлагат цени за услуги, които Общински приют за кучета в Бобов дол ще предоставя

Заради възобновяването на дейността на общинския приют за кучета в община Бобов дол се налага допълнение към Наредбата за местните данъци и такси. Предложението за допълнение е на кмета на общината Елза Величкова. В сега действащата Наредба за определяне и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Бобов дол няма включени цени на услуги, които се предлагат на местната общност от възобновения приют за безстопанствени кучета в Бобов дол. Целта на допълнението е да се определят цените на услугите, които приюта ще предоставя. Очакваните резултати са свързани с подпомагане дейността на приюта и изпълнение на Общинската програма за овладяване на популацията на безстопанствени кучета.

Според предложението преглед на куче ще струва 10 лв., външно и вътрешно обезпаразитяване по 5 лв., за за отстраняване на кърлеж 10 лв., за ваксинация 25 лв. За кастрация цените варират от 80 лв. до 180 лв., в зависимост от пола и килограмите на кучето. За евтаназия ще се заплаща по 80 лв. за куче, по 40 лв. за котка.

Предложението е публикувано на сайта на община Бобов дол, като мнения, становища и предложения може да се дават до 6 август в деловодството на администрацията.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments