ДупницаНачало

Представители на над 15 университета дойдоха в Дупница за кандидатстудентското изложение „Училището свърши, сега накъде?”

И тази година отново при голям интерес премина информационната кампания за университетите в България “Училището свърши, сега накъде?“, организирана от Ротаракт клуб Дупница. В продължение на няколко часа кандидат-студенти, родители и ученици от гимназиален етап от Дупница и района разговаряха с представители на над 15 български университета, още няколко пък бяха предоставили информационни материали. Представителите на висшите учебни заведения, отговаряха на въпроси, относно какви специалностите и учебните програми, какви са условията, начините и таксите за кандидатстване, сроковете за подаване на документи, предимствата на обучение в конкретното висше учебно заведение и други. Всеки посетил масите на висшите учебни заведения получи полезна информация от първо лице, редица информационни и рекламни материали. Целта на организаторите бе изпълнена, а именно да се предостави възможност за информиран избор за висше образование след 12 -и клас.
Младежите от Ротаракт клуб Дупница благодариха на училищата в града, които са организирали цели класове за посещения, на университетите,чиито представители бяха на място. Благодарности имаше и за всички посетители и за спонсорите на събитието.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments