ДупницаНачало

Предстои кампания за събиране на излезли от употреба матраци и мебели

Кампания за събиране на стари мебели и матраци, които са излезли от употреба на територията на града и селата ще стартира до няколко дни. Тя се реализира по инициатива на фирми, които са специализирани и в дейностите по рециклирането им. За целта, беше проведена първа работна среща при кмета Методи Чимев с представители на фирмите, както и експерти от администрацията. Както е известно проблемът с този тип едрогабаритни отпадъци е на дневен ред от дълго време.

Няма нерегламентирано сметище, на което да не се види матрак, диван или друга непотребна мебел. Наша проверка днес показа, че ако не са в покрайнините на града, то тези отпадъци са изхвърлени до контейнерите и ще трябва общината да намери начин да ги събере.

Набелязан е план за действие – информационна кампания, начин на действие, работен вариант за събиране и транспортиране. В следващите дни ще бъде предоставена повече информация в конкретика и плана за действие. Засега се обмисля варианта в определен ден от седмицата да се извозват такива отпадъци, които са оставени до контейнерите, както и определяне на място за събирането им.

 

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments