ДупницаНачало

Приемът за безплатни ИТ обучения за ученици в Дупница е отворен

Училищна Телерик Академия обявиха прием за безплатните школи по програмиране и дигитални технологии за новата учебна година. В Дупница може да кандидатствате онлайн до 2-ри октомври за:
– школа по „Дигитални науки“ за 5-7 клас, която ще се провежда в Профилирана гимназия „Христо Ботев“
– школа по „Дигитални науки“ за 8-11 клас, която ще се провежда в Профилирана гимназия „Христо Ботев“
– учениците от 12 клас могат да се включат в една от 3-те онлайн школи
– в школите могат да се включат ученици от цялата община
– школите са безплатни и не изискват предишни познания по програмиране.

Обученията ще се провеждат в рамките на 72 часа през учебната година, започвайки от края на октомври, а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. Програмите в гр. Дупница се реализират в сътрудничество с Профилирана гимназия „Христо Ботев“ и с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

Живеем във времена, в които дигиталните умения стават все по-важни за успеха на всеки ученик. Вярвам, че за всички нас бъдещата успешна реализация на децата е от изключително значение. Щастлив съм, че нашите школи са трамплин към постигането на равен достъп до технологично обучение на ученици от цяла България и в програмите ни им показваме необятния свят на програмирането и дигиталните технологии. За тази цел, и през учебната 2022/2023 година разширяваме мащаба до 140 школи в 47 населени места“, коментира Петър Шарков, изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия.

Кандидатстване и приемен тест

Процесът на кандидатстване става онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия и включва попълване на форма за кандидатстване, както и приемен тест, който трябва да се попълни до 2 октомври.

Ново разпределение на програми по възрастови групи

Обученията за 8-11 клас подпомагат кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация, чрез практическа насоченост и модерна програма. Гимназиалните ученици могат да участват в програмата „Дигитални науки“.

От тази учебна година, обученията за 12 клас ще се провеждат само в онлайн формат и ученици от цялата страна могат да кандидатстват за една от три програми – „Дигитални науки“, „Разработка на игри“ и „Уеб програмиране“.

Обученията за 5-7 клас развиват ключови дигитални умения, а учениците могат да се включат в програма „Дигитални науки“

Повече информация за програмите може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments