ДупницаНачало

Приключиха ремонтите в жк “Бистрица”

Дейностите по проекта за облагородяване на междублоковите пространства в жк „Бистрица“ приключиха с официална церемония, на която присъстваха общинското ръководство, общински служители, представители на фирмата-изпълнител и жители на квартала. Средствата за обновяването са осигурени безвъзмездно по Оперативна програма “Региони в растеж”.

Нови детски площадки за деца до 3 и до 12 години, пешеходни алеи, кът за настолен спорт, кътове за отдих, парково обзавеждане, озеленяване и други. Това бяха част от заложените в проекта дейности за облагородяване и обновяване на най-големия квартал. Това е вторият голям проект, който се реализира там.

Градоначалникът Методи Чимев увери, че е намерен вариант за запазване на зелените площи в добро състояние. Ще бъдат сформирани специални групи работници, които ще имат ангажимента за поддържане на зелената система. Сега в някои от кварталите зелените площи, които бяха обособени след различни проекти не са толкова зелени или липсва каквато и да е растителност.

Жителите на квартала са доволни от резултата, който виждат и се надяват, че ще остане в този вид, в който е сега. Те отбелязаха, че за съжаление вече има недобросъвестни тийнейджъри, които ползват детската площадка и има опасност да я повредят.

абониране
Notify of
1 Comment
стари
най-нови most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Апостолов
2 years ago

А пред първи и втори “блокове”, в жк.Бистрица,защо не се направи АБСОЛЮТНО НИЩО???