ДупницаНачало

Приключи приема на документи за подпомагане на ин витро процедури

12 са подадените заявления от семейства и двойки с репродуктивни проблеми за финансиране от Община Дупница в 12-ата кампания. Срокът за подаване на документите изтече и следващата седмица ще започне работа комисията към ОбС-Дупница за проверката им. Причината е, че може да са подадени по куриер още заявления и ще се изчака до края на тази седмица . Съгласно решението на местния парламент, всяка двойка получава по 2000 лева за “ин витро” процедурите. Общата сума заложена в бюджета за тази година е 30 000 лева. От пресцентъра обясниха, че служителите от администрацията вече работят по постъпилите заявления, за да не се губи време и комисията да може да излезе с решение максимално бързо, за да може ОбС да разгледа заявленията преди изборите.

Проверката на документите се извършва при строга конфиденциалност на кандидатите. Утвърдените за финансиране се гласуват от Общински съвет по предложение на избраната специална комисия като имената се пазят в тайна

По постъпила информация, до края на годината се очакват бебчета от три двойки финансирани от миналата година, като бройката може и да е по-голяма, тъй като няма информация от всички.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments