ДупницаКюстендилНачало

Проверени са 64 асансьора в Дупница, 70 в Кюстендил

Инспектори на Главна дирекция „Инспекция за държавен технически надзор” при Държавна агенция за метрологичен и технически надзор извършиха проверка за техническата безопасност на асансьори монтирани в жилищни сгради на територията на два от големите града в областта.

Проверени са 134 асансьора, като на територията на гр. Кюстендил проверени – 70 асансьори, а на територията на гр. Дупница проверени – 64 асансьори.

В резултат на проверката е установено, че всички асансьори се експлоатират с валиден периодичен технически преглед, извършен от лице получило лицензия за осъществяване на технически надзор на асансьори.

Поддържането, ремонтирането и преустройството на асансьорите се извършва съгласно писмени договори на ползвателите с лица получили удостоверение за поддръжка, ремонт и преустройство на асансьори, съгласно чл. 36 , ал. 1 от ЗТИП и вписани в регистъра на Държавна агенция

Всички проверени асансьори са с функциониращи устройства за двустранна разговорна връзка.

Инспекцията ще продължи да осъществява проверки на асансьори монтирани в жилищни сгради и в други градове на страната, с цел увеличаване на контролът върху поддържащите и надзорните фирми, за да се гарантира безопасността на хората.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments