ДупницаНачало

(Видео) Проверяват бомбоубежищата в Дупница

Над 30 са общо защитните съоръжения на територията на Дупница. Със заповед на кмета на Община Дупница от вчера започна превантивна проверка на бомбоубежищата. 3 са общинските, които са поддържани през годините, и които от днес ще бъдат почистени от служители на Общината. Най-голямо е това под Часовниковата кула, което събира 250 човека, находящото се на ул. “Николаевска” (при старите гробища) е за 100 човека, а при Еврейските гробища за 200. На територията на града има отделно още 6 обектови скривалища, а останалите са подблокови в различните квартали на града.На среща с кметовете на малките населени места вчера, бяха обсъдени и възможностите за осигуряване на подслон за бежанци от Украйна. На този етап, Община Дупница може да подсигури места за около 40 човека, основно в бившия дом за сираци “Олга Стоянова”. “До края на седмицата очаквам колегите от селата да посочат места за евентуално настаняване на бежанци, като някои посочиха че имат варианти.

Същевременно Община Дупница организира приемен пункт за подпомагане на пострадалите в Украйна. В съответствие с изискванията за изпращане на стоки и дарения с хуманитарен конвой, се спазват насоките на СЗО и Международния Червен кръст, според които всички дрехи, обувки, спално бельо, топки завивки и хигиенни материали трябва да бъдат нови – с етикет на производителя.
Пунктът за дарения се намира в сградата на старата поликлиника в Дупница на  ул.”Солун” 4, ет.1 в кабинета на медиаторите и ще се приемат всеки работен ден от понеделник до петък от 9 до 17 часа. Събраните помощи ще се предават ежеседмично на БЧК.
Телефон за контакт с пункта: 0879 523 512.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments