Проектът за “Интегриран градски транспорт” ще бъде възобновен, след като община Дупница спечели делото за обжалване

8 месеца продължи сагата около втората най-мащабна обществена поръчка в Дупница – “Интегриран градски транспорт”. 7 042 899,05 лева е стойността на договорът с европейско финансиране за заложените дейности, като само за преасфалтирането на главни улици като “Отец Паисий”, “Венелин”, “Георги Икономов” (бивша “Бригадирска”), “Велико Търново”, “Бузлуджа”, “Седма Рилска дивизия” и други заложените пари за преасфалтиране и изграждане на тротоари е 4 млн. лева. В обществената поръчка е заложена и инфраструктурата на “Социалните жилища”, както и други дейности свързани с инфраструктурата-закупуване на нови автобуси за линия 5, поставяне на електронни табла по спирките, ново светофарно кръстовище и други.

Само седмица след като процедурата бе обявена, на 17-и ноември миналата година последва жалба от “Български енергийни партньори” ЕООД до Комисията за защита на конкуренцията с искане “спиране” и съгласно Закона за обществени поръчки това е веднага изпълнено. И КЗК и Върховен административен съд отхвърлят жалбата на фирмата, като делото се гледа и на последна инстанция след нова жалба от фирмата. С Определение номер 6078 от 10-и май тази година ВАС оставя без разглеждане жалбата, а самото решение влиза в сила от 30 май.

Това дава възможност отново да се продължи срока за приемане на оферти по изпълнение на инженеринг за обектите и последващ избор на изпълнител. По трасето са осигурени допълнителни пари за подмяна на водопровод и канал в някои участъци, за които има избрани изпълнители.

Общината е спечелила и делото за доставка на електронните табла по спирките, тази процедура също беше обжалвана. Там обаче обжалването беше на по-късен етап от процедурата и след положителното за община Дупница становище ще се пристъпи към подписване на договор с фирмата, която спечели поръчката.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments