Протест на превозвачи и транспортни фирми в Дупница

Колона от тирове, автобуси и камиони блокира тази сутрин движението по ГП Е 79 край Дупница. Тъй като нямаха разрешение за спиране на движението машините се движеха с 10 км/ч от входа на града, посока София през кръговото преди Аракчийски мост и отново до изхода на града. Така направиха две обиколки. Някои от шофьорите ще продължат до 22 часа, както е обявен националния протест. Все още не е ясно дали и колко ще продължат протеста утре.

Основните искания – да отпадне биодобавката от горивата, 50-процентово намаление на акциза на горивата и мораториум върху вдигането на цената на пътните такси и обхвата им. От бранша настояват и за оставките на вицепремиера Асен Василев и министрите Николай Събев и Гроздан Караджов. 
„Цената на транспорта за пътници и стоки зависи от действията на държавата. Това, което наблюдаваме е бездействие, безхаберие и явна активна провокация към транспортния бизнес. Липсата на адекватна транспортна политика доведе до увеличаване на цените за крайните потребители, фалит на транспортни компании и загуба на работни места“, се казва в позицията на превозвачите.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments