ДупницаКримиНачало

Професионално оборудвана оранжерия за отглеждане на канабис разкриха криминалисти от РУ Дупница

След период на оперативни действия криминалисти от група „Тежки престъпления“ в  РУ Дупница  и в условия на неотложност вчера са проведени  процесуално-следствените  действия в производствен цех в бившия селскостопански двор в с. Крайници.  В прикритите помещения са открити изградени съоръжения с електронна автоматична овлажнителна система и електронна  хидропонна система за оранжерийно производство и сушена на високорискови наркотични вещества.  В  оранжерията са открити и иззети 48 засадени канабисови растения с различни размери.

43-годишният собственик  на производствения цех е задържан с полицейска заповед за 24 часа в ареста на РУ Дупница. По случая е образувано досъдебно производство.

За последните 3 месеца това е втора успешна акция на РУ Дупница по противодействие на престъпленията, свързани с наркотици. В края на февруари от имот в същото село бе иззета таблетираща машина и над 5 кг таблетиран наркотик.

сн. Областна дирекция на МВР – Кюстендил

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Кюстендил е започнало разследване по резултати от проведената специализирана полицейска акция в с. Крайници, община Дупница.

Вчера, 03.06.2020 г., е било извършено претърсване и изземване в производствен цех в бившия селскостопански двор в селото. Полицията е установила изградена система за оранжерийно производство и изсушаване на висококачествена марихуана. Разследващите са открили 31 буркана със суха листна маса и 48 засадени канабисови растения. Собственикът на цеха – четиридесет и три годишният В.М., е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство за извършени две престъпления – производство и държане без надлежно разрешително на наркотични вещества с цел разпространение, ведно със съоръжения за тяхното производство, както и за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа (канабис). Предстои В.М. да бъде привлечен в качеството на обвиняем и задържането му за срок до 72 часа с постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – Кюстендил. Продължава извършването на интензивни действия по разследване.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments