ДупницаНачало

Първа копка на водопровода в с. Бистрица

Първа копка за подмяна на водопровод в с. Бистрица направиха двамата кметове на Дупница – Методи Чимев и на с. Бистрица Кирил Огненски. С този проект се цели разрешаване трайно на проблемите с водоснабдяването в селото.

Ремонтните дейности по подмяна на водопровода в село Бистрица започват от района на водохващането в селото.

“Проблемът с водата е проблем не само в селото, но и по другите населени места. Дойде обаче времето, идеите да се превръщат в действие и ето, че започваме от Бистрица. В селото се кумулира най-голямата загуба на вода от всички населени места в общината с повече от 75%. Водопроводът е започнат да се прави в селото през далечната 1936 година, а сега сме 2020, което красноречиво говори за ситуацията. Призовавам още веднъж жителите на селото да бъдат търпеливи, защото неудобството в следващите месеци ще е голямо, но без тези несгоди, няма как да се реши проблемът”, каза инж.Чимев.

“Много съм щастлив, че именно във времето, в което съм аз кмет на селото, започва този ремонт и решаването на проблем, който е от десетки години. В лицето на инж.Чимев виждам човек, който си държи на думата. Обеща за селото и го реализира, за което му благодаря от името на всички жители. Мнозина се питат защо точно от село Бистрица?! Отговорът е много прост – защото в проекта е заложено и изграждане на помпена станция, която е за нуждите, както на онзи квартал от селото, където водата не достига, защото къщите са над нивото на резервоара, а също така и за нуждите на града и селата, които се снабдяват с вода от тук и зареждат резервоарите, което ще увеличи дебита. Аз също много умолявам жителите на селото да бъдат търпеливи, така както се прави ремонт у дома и несгодите са големи, така и тук. Нека пожелаем късмет и успех на работниците в работата им”, допълни Огненски.

Обединение “Бистрица 2019” ще извърши дейностите по подмяна на водопровода, а сумата за която беше спечелена поръчката е 1 839 500 лв.

Ръководителят на обекта инж. Петър Михайлов увери, че ще се работи бързо и качествено, като изрази надежда срокът за завършване на дейностите да е по-кратък от заложения по договор – около 1 година, жителите на селото ще бъдат информирани своевременно за прекъсването на водата каза още Михайлов.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments