Първа копка на новата детска градина в жк.“Бистрица“ в Дупница

С водосвет за късмет и успешна работа, днес бе направена първа копка на новата детска градина, която ще се построи в жк.“Бистрица“. На церемонията в най-големия жилищен квартал на Дупница присъстваха кметът на общината инж.Методи Чимев, предстваители на изпълнителят „Стройкомерс“, общински съветници и неколцина граждани.
„Детското заведение ще бъде за 4 групи между 80 и 100 деца. Преди 4 години направихме една нова детска градина, това ще бъде втората. Не случайно е в най-големия квартал, където живеят почти една трета от населението на града, но липсваше удобство за родителите къде да водят децата си. В края на октомври месец трябва да е готова, защото срокът е 210 дни.“, каза инж.Чимев, който направи първата копка, а след това счупи бутилката с шампанско.
Постройката ще бъде двуетажна, с помещения за 4 градински групи със спалня и занималня за всяка, гардеробни, санитарни възли, кабинети и помещения за персонала, приемно фоайе, музикално- физкултурен салон и други помещения, отговарящи на съвременните изисквания и нормативна уредба. Дестката градина ще бъде напълно обзаведена и газифицирана. Изграждането на детското заведение ще обедини и децата от квартала, които към момента посещават два филиала, чиито сгради не предлагат условия, каквито ще има в новата.
„Стройкомерс“ бе единствен кандидат за изпълнението на проекта с предложена сума в размер на 834 648 лв дез ДДС. Преди 2 години, Община Дуипница закупи терена от частни собственици именно, за да изгради детската градина. От фирмата изпълнител завиха, че ще работят качествено и в срок. „Сторойкомерс“ е изпълнител на редица обекти в Дупница, сред които и спортната зала.

 

0 0 vote
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x