Първенството на Югозападната трета лига стартира на 12-и август

 

Първенството на Югозападната Трета лига стартира на 12-ти август (събота), обявиха официално от БФС.
Сравнително ранният старт е продиктуван от провеждането на Световното първенство по футбол в Русия през 2018-та година, чието начало е фиксирано за 14 юни идната година. Това предполага всички първенства на страната ни по футбол да приключат до края на месец май.
18 отбора от югозапада си спечелиха по спортен път правото да участват в третия ешелон на българския футбол. Сред тях е и ФК”Кюстендил”,който спечели с 3:1 баража срещу ОФК”Елин Пелин”.Другия кюстендилски отбор “Велбъжд” изпадна от групата ,след като завърши на предпоследно място през изминалата кампания.
Заявки за участие през новото първенство се подават до 24-ти юли, а непосредствено след това ще бъде изтеглен и жребият за сезон 2017/2018.
На следващото си заседание, което е предвидено за края на месеца ЗС на БФС ще утвърди и окончателния състав на Югозападната трета лига. Идеята е да се изчака лицензирането на отборите за Втора професионална футболна лига. Възможно е някои от тях да не бъдат допуснати до участие и на тяхното място да бъдат поканени тимове от аматьорския футбол.