ДупницаКримиНачало

Първото отнето МПС в полза на държавата вече е факт в област Кюстендил

Първия отнет автомобил в  полза на държава в Кюстендилска област вече е факт. Затова вече има и съдебно определение на съда в Дупница. Водачът  , който бе първия в областта,  чиято кола бе онета заради употреба  на наркотици сключи споразумение с държавното обвинение.

Районна прокуратура приключи бързо производство с подсъдимия Г.Г., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

На 10.08.2023 г. в с. Мламолово, община Бобов дол, 32-годишният Г.Г. управлявал собствения си лек автомобил, м. „Фолксваген Пасат“, когато бил спрян за проверка от служители на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР Кюстендил.

При тестването на водача с техническо средство за употреба на наркотични вещества било установено наличието на амфетамин и канабис. Той се съгласил с показанията на техническото средство и отказал да даде кръв за лабораторен анализ.

Материалите по делото са били внесени в Районен съд – Дупница с обвинителен акт.

В съдебно заседание между защитника на Г.Г. и прокурора от Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално отделение – Дупница, е сключено споразумение, което съдът одобри.

На Г.Г. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца с 3-годишен изпитателен срок и лишаване от право да управлява МПС за срок от 6 месеца. На основание чл. 343б, ал. 5 от НК съдът отне в полза на държавата автомобила, послужил за извършване на престъплението.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments