„Разгадай магията на Дупнишкия край“

Преди няколко години община Дупница започна кампания „Дупница помни“ за личностите на Дупница в миналото. Личности, които са оставили следа в живота не само на този град, но и на страната. Сега в навечерието на празника на Дупница част от спирките отново ще бъдат обновени, но с природната красота на Дупнишкия край.

Засега новите табла ще бъдат монтирани на 4 спирки – при старата автогара, на градинката Жельо Демиревски и Моструков. Предстои обновяването на спирките в Горна махала, а след това и други четири.

Всеки може да се запознае подробно я малко известните езера над селата Бистрица и Самораново, за единствената известна засега 3D-икона на “Отец, Сина и Св. Дух”, за пещерните образувания над с. Бистрица, за уникалния олтар в черквата в с. Баланово, за лековития извор в с. Яхиново и други. Местата са подходящи както за еднодневни, така и за по-дълги уикенд почивки. През пролетта проектът ще бъде доразвит с табла и на чужди езици. Рекламно-информационни табели ще бъдат поставени в селата Бистрица и Самораново, както и в района на новата автогара.