Районен съд – Дупница не взе мярка за неотклонение по отношение на Васил К., обвиняем за закана за убийство, поради липса на доказателства

Районен съд – Дупница не взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Васил. К., каквото искане бе внесено в съда от Районна прокуратура – Кюстендил, т. о. Дупница. Лицето е привлечено като обвиняем за закана за убийство – престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1 от НК.

Според обвинението, на 01.05.2022 г., пред мотоклуб „Неразделни братя“ в гр. Дупница, Васил К. е отправил закана за убийство към Д. Н., като от автомобила си е насочил огнестрелно оръжие – пистолет към него и това заканване е могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Съдът счете, че не е налице обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършител на посоченото престъпление. При извършените процесуално- следствени действия, предполагаемото оръжие не е установено в лицето, в автомобила и къщата му, както и в периметъра, в който се е движел с автомобила си.

Определението подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments