Регистър на сдруженията на собствениците създадоха в Бобов дол

34 са сдруженията на собствениците на многофамилни жилищни сгради в Община Бобов дол. Това става ясно, след като от администрацията в миньорския град изготвиха единен регистър на сдруженията. От всичките над 30 блока само 3 бяха обновени по Националната програма „Енергийна ефективност“.

Това са жилищните кооперации в с номера 71 и 74 в квартал „Южен“ и блок 94 в квартал „Миньор“.Още в средата на месец юли с решение на МРРБ, бе спрян приема на заявления по националната програма за саниране на многофамилни жилищни сгради. В администрацията в Бобов дол бе изпратено уведомително писмо от министерството, като от ръководството на общината обясниха, че подаването на документи за саниране е спряно не само в Миньорската община, но и на територията на цялата страна.

От писмото на министъра става ясно, че се преустановява приема на заявления за интерес и финансова помощ по националната програма до приключване на изпълнението на сключените договори за целево финансиране.

Така жителите на 30-те блока чакащи за саниране в Бобов дол ще се наложи да изчакат, докато от МРРБ отново не разрешат приема на документи по националната програма за енергийна ефективност.