Редица събития проведе КНСБ за 1 май

КНСБ Дупница отбеляза 1 май – Международният ден на труда и международната работническа солидарност с няколко мероприятия.

На  площада в гр. Дупница пред фонтаните, координатора на КНСБ за регион Дупница инж. Тодорка Дамянова откри празника. Тя акцентира върху историята му,  свързана с работническото движение през 19 век и работническите протести за зачитане на елементарните социални права. Веднага след откриването се проведе първото мероприятие, в което се включиха  52 деца рисуваха, те твориха на  тема „Трудът през детските очи“. Всички дечица получиха картон, на който да рисуват, пакет флумастери, които остават за тях, за да продължат да творят и у дома, шапка на КНСБ, минерална вода и много балони. За най-добрите рисунки имаше и награди.

Докато децата рисуваха се проведе викторина с родителите, които получиха подаръци за правилните отговори на въпроси свързани с предмета и дейността на КНСБ. Възрастните имаха възможност да получат и безплатни трудово-правни консултации от експерта на КНСБ – Албена Лазарова.

0 0 vote
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x