Начало

Резултати от днешната специализирана полицейска операция в Дупница и Кюстендил

Специализираната полицейска операция стартира  на територията на Кюстендилска област тази сутрин. Тя се осъществява от сили на ОДМВР, РУ Кюстендил, РУ Дупница, ГД „Жандармерия“, ССТД – Благоевград, Инспекция по труда, БАБХ, НАП.

Целта на операцията е противодействие на конвенционалната престъпност, противодействие на икономически престъпления, включително и на престъпления, отнасящи се до изборните права на гражданите и изборното законодателство.

До момента са проверени 16 обекта – на територията на Кюстендил и Дупница, съставени са 16 акта за установените нарушения/ несъответствия в касовата наличност, упражняване на търговска дейност без законова регистрация на обектите/, образувани са 2 преписки за нарушения, свързани с търговията с акцизни стоки, връчени са 12 предупредителни протокола за спазване на изборното законодателство. Установено е и задържано  лице, обявено за международно издирване от Интерпол – осъдителната му присъда е издадена в Турция за престъпление, свързано с наркотици. В рамките на операцията са проверени 84 МПС и 104 лица. За установени нарушения по ЗДвП са издадени 11 фиша и 4 акта. Съставен е и 1 акт по ЗБДС.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments