ДупницаНачало

Рекултивацията на сметището се довършва със собствено дофинансиране?

Чрез пресцентъра си от община Дупница отговориха на наше запитване дали вече са сключени анекси за индексация по проекти, които община Дупница изпълнява. Сключени са договори с ОП Околна среда по отношение индексацията на договорите за компостиращата инсталация край Джерман и рекултивацията на старото сметище над жк Бистрица, респективно с изпълнителите на двата проекта. Независимо, че по методиката, която е била изпратена, общината е имала възможност на индексация до 50%, от Управляващия орган са уведомили, че имат заделени средства за 15-процентно допълнителни финансиране. Много е вероятно средствата да не достигнат, особено за рекултивацията на старото сметище. Самите проверяващи, които ежеседмично извършват мониторинг са категорични, че всички трудности и проблеми, които са срещали по другите обекти, изпълняващи такава дейност – са събрани в Дупница. “Така че много е вероятно да се наложи да търсим вариант със собствено дофинансиране” обяснява в пресъобщение зам.кмета Олга Китанова.

Що се касае до друг обект, който подлежи на индексация, а именно – Младежки дом, там казусът продължава да не е решен, защото въпросното дофинансиране до 15% от МРРБ няма да бъде достатъчно уточняват от администрацията. По обекта вече няколко седмици не се работи, а няма и информация каква работа точно е свършена там до момента.

Припомням, че стойността на проектното предложение е 2 178 883 лв., от които 1 470 000 лв. е безвъзмездната финансова помощ и 708 883 лв. собствен принос чрез финансов инструмент.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments