ДупницаНачало

Ремонти на изчакване

 В началото на март трябваше да започне работата по водопровода в с. Джерман. Освен първата копка друга дейност не е извършвана. В средата на февруари беше обяснено, че реално общината не получила пълното финансиране, а само 400 000 лв., което не достатъчно за авансовото плащане. Тогава от администрацията обясниха, че въпреки това фирмата ще започне работа, за да стартират дейностите по подмяна на водопровода в селото.

В началото на март трябваше да продължи ремонта на бившия Младежки дом. До този момент тя все още не е възобновена, като причина за спирането беше обяснено несъответствие в проекта, които е писан преди 10 години и ситуацията в сграда днес.


Въпреки, че има избрана фирма все още не е поставено началото на ремонта на Часовниковата кула, друга емблематична сграда в центъра на Дупница.

 

В скоро време, но колко скоро не беше уточнено ще продължи и ремонта на фонтаните при Ятачката. Фонтана на Градската градина, който беше започнат миналата година също е на етап – изчакване.

 

На етап изчакване е и началото на рекултивацията на закритото сметище над жк Бистрица. Там все още текът съгласувателни процедури и не може да се даде точен срок, в които работата ще започне. На този етап може да се каже, че фирмата, спечелила поръчката не се е отказала от нея. Договора е подписан на 9 юли 2021 година, а общият срок за изпълнение на поръчката е 250 календарни дни.

Все още не е започнала и активната работа по сондажа в с. Бистрица. Той също беше спрян заради метеорологичните условия.

Все пак се в момента се работи по ул. „Орлинска“ дори с по-бавни от очакваното темпове, както и по ул. „Иван Вазов“ в центъра на града. Работа започна и по къщата-музей Станке Димитров, дейности се извършват и по отношение на строителството на компостиращата инсталация.

Оказва се, че всички проекти са в “опасност”. По време на общественото обсъждане на проекто-бюджета за 2022 г. стана ясно, че всички фирми, с които община Дупница има договорни отношения са подали писма с въпроса какво се прави в тази ценова промяна на пазара.

Всички договори са подписвани миналата година, а някои са и с дата от 2020 година, а цените всички материали са се повишили многократно.

 

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments