ДупницаНачало

РИОСВ Перник с предписания към кмета на община Дупница заради сметището

На  „зеления телефон“ на РИОСВ-Перник е постъпил сигнал за пожар на закритото общинско депо за неопасни отпадъци, находящо се в м.“Злево“, гр.Дупница. Сигналът е подаден вчера, когато през целия ден сметището, което беше закрито преди повече от година димеше и обгазяваше жк Бистрица.

Незабавно от инспекцията са дадени предписания на кмета на Община Дупница да предприеме спешни действия по загасяване, както и да информира РИОСВ-Перник за изпълнение на предписаните задължения на общината за мерки и действия за недопускане на запалване, дадени при предходните случаи на пожари. РИОСВ ще следи за състоянието на депото до окончателното потушаване на огнището.

В случай на констатирано неизпълнение на мерките и предписанията, дадени на общината, РИОСВ-Перник ще предприеме административно наказателни действия.

По-късно от община Дупница обясниха, че с техника на Пожарната, ВиК и Община Дупница продължава гасенето на сметището над жк. “Бистрица”. Предприети са действия под ръководството на директора на Общинското предприятие по чистота Борислав Костадинов, заедно със служители на Общината. Извършено е запръстяване. Община Дупница поднася своите извинения на жителите за неудобството.

 

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments