ДупницаНачало

“Ротари клуб” – Дупница дари тестове и консумативи за триажния кабинет

От “Ротари клуб” Дупница ще осигурят тестове за триажния кабинет в града. Президентът на Ротари клуб Николай Златарски каза, че те са планирали дарение от консумативи – маски, ръкавици, дезинфектанти, медицински консумативи, но заради проблема с тестовете са добавили и тях.
„Мотото на “Ротари клуб” винаги е било да имаме служба към обществото. В този момент нашата гражданска инициатива е насочена към триажния кабинет в града, защото знаем, че там има проблеми, така, че ще дарим необходимото, за да продължи работа вече създадения кабинет“ каза Златарски.
Кметът на община Дупница, инж. Методи Чимев благодари на организацията за подкрепата, която оказват. Той допълни, че триажният кабинет е създаден, за да облекчи работата на болниците и още при откриването му миналата година от РЗИ са уверили, че ще помагат с всичко необходимо, което общината не е осигурила, а общината осигуряваше всичко без тестовете. От миналата седмица те купуват и тестовете, за да може да работи кабинета. Иначе цялата останала издръжка е за сметка на общинския бюджет.
Чимев посочи, че само за петък и почивните дни през кабинета са преминали около 300 човека, които ако не беше този кабинет щяха да обикалят кабинетите в болниците, аптеките, лабораториите. Отделно градоначалника подчерта, че идеята на този кабинет не е да сертифицира, тъй като там не се издават сертификати, идеята е да се пресяват болните от Ковид 19. „Не неправителствените организации, а здравните организации трябва да помагат в тази ситуация“ коментира Чимев.
На този етап няма официален отговор от РЗИ Кюстендил защо са спрени доставките на безплатните тестове.

абониране
Notify of
1 Comment
стари
най-нови most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Иванов
2 years ago

Браво за инициативата СУПЕР
По-често да го правят