ДупницаНачало

РС – Дупница наложи наказания на четирима водачи на МПС, двама от тях ще изтърпят ефективни наказания „лишаване от свобода“

Наказания на четирима водачи на МПС наложи Районен съд – Дупница, с присъда и с одобрени споразумения на 27 април. Двама от тях ще изтърпяват ефективни наказания „лишаване от свобода“.

Подсъдимият Георги Д. / на 38 г., осъждан, от гр. Дупница / се признава за виновен в това, че на 08.02.2023 година, около 13:48 часа в град Дупница, в посока на движение от парк „Рила“ към ж.к. „Бистрица“, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „Фолксваген Голф“ без съответно свидетелство за управление, в едногодишния срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без съответно свидетелство за управление. Съдът одобри постигнатото от прокуратурата и защитата споразумение и му наложи наказание ,,лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим. Съдът привежда в изпълнение наложено на подсъдимия условно наказание ,,лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, по дело на Районен съд – Дупница от 2021 г. за управление на МПС след употреба на наркотични вещества, като определя първоначален ,,общ“ режим на изтърпяване. Определението подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

Районен съд – Дупница, с присъда призна подсъдимия Т. Т. / на 46 години, осъждан, от гр. София / за виновен в това, че на 04.03.2022 г., около 08:05 часа по път Е-79, при разклона за с. Пиперево, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „Фолксваген Голф“ след употреба на наркотични вещества – амфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство „Drager Drug CHECK 3000“, поради което го осъжда и му налага наказание „лишаване от свобода”, за срок от 1 година, както и наказание „глоба“ в размер на 500,00 лв. Съдът определя първоначален „общ“ режим на изтърпяване на наказанието. На подсъдимия не се налага кумулативно предвиденото наказание „лишаване от право да управлява МПС“, тъй като не притежава правоспособност за водач на МПС. Присъдата може да се обжалва и протестира пред ОС – Кюстендил в 15-дневен срок.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments