Начало

РС Дупница с мярка „Задържане под стража“ по отношение на 20- годишен мъж от Перник, обвиняем за закана за убийство

Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на 20- годишен мъж от гр. Перник, привлечени от Софийска районна прокуратура като обвиняем за престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1, във вр. с чл. 26, ал.1 от НК / закана за убийство към момиче, с което са имали интимна връзка /. С определение на ВКС, прекратеното пред РС – Перник дело е изпратено за разглеждане на Районен съд – Дупница. Съдът, под председателството на съдия Маргарита Алексиева уважи искането на прокуратурата за вземане на най- тежката мярка за неотклонение по отношение на В. М.

Налице е обосновано подозрение, че обвиняемият е съпричастен към посоченото престъпление, извършено с 4 отделни деяния, предвид събраните към момента гласни и писмени доказателства, както и направените експертизи. Налице е и реална опасност от извършване на престъпление. Първото деяние от продължаваното престъпление и извършено, непосредствено след вземането на мярка за неотклонение „Домашен арест“, по дело на СРС и към момента наказателното производство е в съдебна фаза. Второто и третото деяние са извършени, докато обвиняемия е с мярка „Задържане под стража“, а четвъртото е извършено след като на В . М. е наложена мярка „Домашен арест“, по същото НОХД на СРС. Третото и четвъртото деяние са извършени, след като обвиняемият е бил осъден за друго престъпление против личността, а именно – за причиняване на средна телесна повреда, след като РС – Бургас е одобрил внесено споразумение. На 14.09.2023 г., на пострадалата е осигурена лична, физическа охрана, с постановление на прокурор от СРП. Към настоящия момент срещу В. М. има други две висящи досъдебни производства, това определя обвиняемият като личност с висока степен на обществена опасност, пише в мотивите на съдия Алексиева. Съдът отхвърля като неоснователни възраженията на защитата, в това число и това, че обвиняемият е с мярка за неотклонение „Домашен арест” по дело на СРС. Съгласно НПК, тази мярка може да се измени по всяко време на съдебното производство.

Определението на Районен съд – Дупница, с което по отношение на В. М. от Перник е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража” може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест, в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments