Ръководството на “Движение България на гражданите” в Дупница е в оставка

Структурата на „Движение България на гражданите“ в Дупница от няколко месеца е в оставка. Това обяви общинския председател в оставка Славчо Павлов. Оставката е депозирана пред националното ръководство. „Ние ясно заявихме, че не приемаме разделението в дясно, не приемаме разделението на отделни партии и единствената структура, в която в бъдеще бихме участвали, е единна дясна платформа, която е обединена на принципите, които ние винаги сме защитавали“ коментира на пресконференция Славчо Павлов.

Председателят на общинската структура на „Движение България на гражданите“ в оставка Славчо Павлов и членове на ръководството коментираха решенията на национално ниво за замразяване на членството на „Движение България на гражданите“ в Реформаторския блок, както и решението за сформиране на антиГЕРБ коалиция.

„Не приемаме участие в политиката на принципа „анти“ коментира Славчо Павлов. „Политиката в своята същност трябва да креативна, а не деструктивна. Така, че ние ще продължаваме да работим по същия начин, по който сме работили, но никога няма да бъдем принадлежност на никои и никога няма да провеждаме чужди интереси в разрез с нашите принципи и възгледи“ каза Павлов. Той коментира още, че няма как да подкрепят решение антиГЕРБ. Допълни, че биха се обявили „против“ определени политики, както и „за“ определени политики. Според него бъдещето на държавата е в една широка коалиция, включвайки всички десни партии, включително от сега управляващите. „Нашият основен противник е настъпването на левия политически модел“ смята Павлов. Оставката е депозирана от местното ръководство от средата на миналата година. Обявят го сега, тъй като са били помолени от председателя на партията Димитър Делчев да забавят обявяването, за да не навредят на процеса на обединение.

Решението да напуснат ДБГ, не касае ситуацията в ОбС Дупница смята Славчо Павлов. Той както и Христо Михалчев са общински съветници от РБ. „Не ние сме изневерили на принципите на РБ, не сме се отклонили от нашите принципи, в защита и подкрепа на местната общност. Това сме го правили и преди да бъдем общински съветници“ коментираха Павлов и Михалчев. По отношение на местната власт Павлов коментира, че те ще продължат да подкрепят политиките, които отговарят на техните принципи.