Само двама лекари подадоха документи в конкурса за началници на отделения в Общинската болница в Дупница

Д-р Лидия Стоянова и д-р Елена Евтимова са депозирали само документи за участие в конкурса за завеждащ отделения в общинската болница в Дупница. И двете досега изпълняваха тази длъжност, съответно в детско и инфекциозно отделение, като д-р Евтимова временно изпълняваше тази длъжност. Това стана ясно след като приключи срока за прием на документи който изтече на 19 юни. Предстои конкурсна комисия да разгледа писмените им разработки на стратегията за развитие на отделенията за период от 3 години, след което ще бъде проведено и заключителното интервю.

Конкурсът в Общинската болница включва още две отделения, това са Акушеро-гинекологично, и отделението по Анестезиология, като за тях няма подадени документи.

В случай, че няма кандидати за двете позиции досега изпълняващия длъжността д-р Попов ще остане началник на родилно отделение, а в отделението по Анестезиология ще бъде назначен лекар, който временно ще изпълнява функциите на завеждащ доктор.

Междувременно управителят на Общинската болница доц.Димитър Недин коментира, че продължава да пристигат при него фактури от фирми,  заради неуредени финансови взаимотношения по сключени договори от преди години.

Последната такава фактура е на стойност 15 хил лв за поддръжка на апаратите в отделението по хемодиализа, което беше закрито. Доц Недин, заяви че очаква в кратък срок да бъдат запорирани и  сметките на болницата,  именно заради такива неизплатени суми по сключени договори.