ДупницаНачало

Село Крайници е домакин на фестивал на вечно живите и многообразни фолклорни традиции

Започна първото издание на фолклорния фестивал- събор “Между Верила и Рила с традиции в бъдещето – Крайници 2023 г.“ На откритата сцена в центъра на селото в продължение на цял ден ще има изяви на народни певци, танцьори и музиканти. Участниците в конкурсната програма са от градове и села от цялата страна, като броя на самодейците, които ще се изявят са над 700. Фестивалът има конкурсен характер, има две направления – песни и танци, разделен е и на две възрастови групи – до и над 18 г.
Тричленно жури от специалисти в областта на българския фолклор оценява представянето на участниците. Водещ на фестивала е
Стоян Петков, един от победителите от миналогодишния „Пирин фолк“ в Сандански.
Конкурсната програма на фестивала ще продължи до 18 часа днес. След обявяването на победителите и присъждането на наградите, оркестър “Мело бенд” ще продължи музикалната програма за всички гости и участници, а края на празника ще сложи пищна заря. Организатори на фолклорния фестивал- събор “Между Верила и Рила с традиции в бъдещето – Крайници 2023 г.“ са кметството на село Крайници,местното НЧ“ Развитие 1910“ и Община Дупница. Немалко са и спонсорите на мероприятието, както и хората, които доброволно и безвъзмездно са спомогнали, за да може днес село Крайници да бъде център на фолклора.


абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments