ДупницаНачало

„Синята зона“ в Дупница ще бъде разширена

След дебати в залата на ОбС Дупница „синята зона“ в града ще бъде разширена. „За“ гласуваха 20 от общинските съветници, „против“ – 6, „въздържал се“ – 3 гласа. Според част от съветниците с увеличаване на „синя зона“ няма да се въведе ред в паркирането, а ще се създаде неудобство за живеещите в централната градска част, въпреки, че те са подавали сигнали за хаотичното паркиране. Според д-р Лорета Николова ще се създаде сериозен проблем за хората, които работят в ЦГЧ и сега паркират в зоната, която става платена. Това ще създаде неудобство за тях коментира Николова. Георги Георгиев от СДС също заяви, че с разширяването на „синя зона“ няма да се разреши проблема с паркирането. Според него ще се затрудни движението по малките улички в центъра. Според Вергил Кацов също проблема няма да намери разрешение, но ще гласува „за“, тъй като приветства всяка инициатива за подобряване на условията за паркиране. Освен това той коментира, че трябва да се помисли за така наречен импровизиран паркинг.

От друга страна Иван Раков заяви, че за хората, които живеят в центъра да ползват местата пред домовете си е почти невъзможно.

В крайна сметка предложението беше прието, което означава, че около Спортната зала ще бъдат оформени 75 нови паркоместа. „Синята зона“ ще обхване улицата до бившата детска градина, по ул. “Княз Борис I”, паркинга зад Спортната зала, както и наскоро асфалтираната улица между Спортната зала и реката.

Предвижда се назначаване на двама инкасатори, като към този момент основната заплата на един инкасатор е 800 лв., което означава, че необходимата сума за две лица на годишна база ще бъде 19 200 лв.

Измененията трябва да влязат в сила в на чалото на следващия месец.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments