(Снимки) Условна присъда и парична глоба за оранжерия за канабис и боен арсенал в Горна Козница

 

Условна присъда от 1 год и 10 месеца с 3 годишен изпитателен срок наложи съдът в Дупница на 26 годишен мъж,  който бе арестуван заради оранжерия за отглеждане на канабис в Бобовдослкото село Горна Козница,  където спец полицаи откриха и незаконно притежавани оръжие и боеприпаси. С определение на съда в Дупница му е наложена и парична глоба в размер на 2 500 лв.Младият мъж бе арестуван   на 15 юни миналата година в Горна Козница.

Тогава при акцията полицаите откриха в къща в селото,  помещение  обособено като оранжерия с действащ климатик, вентилатори, филтри, лампи, въздухоотводи, вана с разсад, буркани със съцветия, вакуумирани пликове със суха листна маса. На полевия наркотест,  листната маса, съцветията и откритите семена са реагирали на канабис. В къщата бяха открити и боен пистолет с патрон в цевта,  и пълнител със 7 бойни патрона, 2 ловни пушки, детайли от боен пистолет с 2 пълнителя с по 8 бойни патрона, и още 19 боеприпаса. Полицаите иззеха и кашони с оборудване за изграждане на лаборатория за отглеждане на канабис, торове, благоприятстващи отглеждането на тези растения.

26-годишният мъж  пъровоначално бе задържан с полицейска заповед за 24 часа, като  в последствие в съда му бе наложена парична гаранция в размер на 1000 лв. Преди да го задържат полицаите го следили няколко месеца, като в акцията по арестуването му участваха криминалисти от Кюстендил   съвместно със служители от сектор „Наркотици“ от ГДНП, и СДВР.

За условната присъда подсъдимия се споразумя с прокуратурата, като определението на съда е окончателно   и не подлежи на обжалване.