Дупница

(Снимки) Мащабно пожаро-тактическо учение се проведе в Дупница

Мащабно демонстративно пожаро-тактическо учение се проведе край м. „Вангелова чешма“ в Дупница. Темата бе пътно-транспортно произшествие, вследствие на което възниква полски и горски пожар в близост до почивен дом с настанени почиващи. Евакуация и спасяване на хора“.
Бе разиграна ситуация с ПТП между лек автомобил и микробус, като пострадали са както шофьорът на автомобила, така и пътуващите в буса. Вследствие на ПТП-то автомобилът пламва, огънят се разпространява бързо и обхваща голяма площ.
Силите и средствата в учението бяха разпределени в няколко оперативни участъка. На пострадалите хора от пътното произшествие бе оказана медицинка помощ на място и след това ги транспортираха с линейка за болнично заведение. Пожарникарите бяха ангажирани пряко с овладяване и ликвидиране на възникналия пожар, разпространяващ се бързо в целия район. За подпомагане на пожарогасенето се включи и доброволното формирование при Община Дупница .
Целта на тренировъчния формат бе проверка на степента на подготовка и подобряване на взаимодействието и координацията между основните и съставните части на Единната спасителна система
В практическата част на учението се включиха огнеборци от Кюстендил и Дупница, полицейски служители, дупнишкият център за спешна медицинска помощ , БЧК, горски служители от „ДГС Дупница“ и 7- те доброволци от ДФ „Дупница“. Учението е част от учебно-тренировъчната програма за тази година.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments