Бобов ДолНачалоОбщество

снимки/Успешно завърши учебната година за децата от Детското полицейско управление в Бобов дол

15 деца от ОУ „Никола Вапцаров“  успешно завършиха обучението си по превантивната  програмата на ДПУ. Тя се осъществи от служители на РУ Бобов дол, с активното участие на преподавателите им от училището, доброволци на БЧК, служители на РСПБЗН – Бобов дол.

По време на обучението децата научиха как да се грижат за собствената си безопасност, как да се грижат за близките си хора, как да се справят с трудни ситуации вкъщи и на улицата, сред природата, в училище. С особен интерес участваха децата в  екипните занимания по темите какво работят полицаите, пътна безопасност, оказване на първа долекарска помощ, здравословен начин на живот.

Учебната година завърши с изложба от тематични  рисунки.  След журиране на произведенията на доброволците от ДПУ – Бобов дол, работите на трима автори ще участват в националния конкурс на тема Аз и детското полицейско управление. Журито, което оцени рисунките им, бе председателствано от кюстендилския художник Бисер Лапев. А призьорите са Николай Валериев Иванов, Кристиян Красимиров Кирилов и Кристиян Радославов Стоянов.

На празничното завършване имаше и награди, и подаръци – всички участници получиха тениски с логото на ДПУ.

Обединяващият инспектор ДПС от ОДМВР – Кюстендил,  Ирена Ковачева поздрави участниците в програмата, техните обучители и им пожела весела и безопасна ваканция.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments