ДупницаНачало

Софийска фирма ще прави Центъра на временно настаняване в Дупница, не е ясно дали стария ще работи

3 фирми участваха в процедурата по избор на фирма, която да изгради Центъра за временно настаняване в Дупница. Две от тях са отстранени, софийска фирма е избрана, за да извърши проектирането, строително-монтажните дейности и авторския надзор.

Фирмата има до 45 календарни дни за проектиране и до 240 дни за строителните дейности. Центърът ще се намира в близост до новото ЦНСТ в квартала със социалните жилища.

Той ще бъде с капацитет 10 места, ще осигурява място за живеене на бездомни лица със срок не повече от 3 месеца в рамките на календарната година, който при необходимост може да се удължава до 6 месеца, съдействие за включване в курсове за квалификация и преквалификация и/или за намиране на работа, както и за социална адаптация на потребителите.

Сумата заложена в обществената поръчка е 352 288 лв. без ДДС. Финансирането е с европейски средства. С изграждането на Центъра ще отпадне необходимостта от временния кризисен център, който работеше през изминалата зима и осигури подслон и топла храна за бездомни жители на общината. По всичко личи обаче, че новият център няма да бъде готов за предстоящата зима. Не е ясно как и дали ще функционира стария център. Заложени са 30 000 лв. в бюджет 2020, но реално центъра е работил първите три месеца на тази година, така, че неясно остава дали с част от тези средства ще може да се покрият разходите за месец декември, преди да бъде гласуван новия бюджет.

Миналата зима кризисният център приемаше лица от 1 декември до 31 март.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments