ДупницаНачало

“Споделената зима е топла”

Дърветата от Развесената върба до Дома на техниката и тази година бяха “облечени” с топли връхни дрехи за нуждаещи се дупничани.

Инициативата е на сдружение „близо ДО ТЕБ! От там благодариха на всички хора, които са се включили в дарителската акция и са дарили топли дрехи за хора в нужда.

Тази сутрин голяма част от дрехите вече бяха намерили новите си собственици.

Междувременно продължава кампанията “Ще си бъда у дома за Коледа”. Тя е посветена на хората, които нямат собствен дом и обитават Дома за временно настаняване, както и на младежите от Преходно жилище за младежи от 15 до 18 години, лишени от родителски грижи. Може да се даряват трайни пакетирани хранителни продукти /брашно, боб, ориз, спагети, захар, олио и др/, зеленчуци, плодове и консерви, от които и двата центъра имат спешна нужда. Обитателите на Центъра за временно настаняване са 10, а на Преходното жилище за младежи – 4. Пунктът за дарения се намира на ул. “Захари Стоянов”№8 и ще бъде достъпен всеки работен ден от 10 до 16ч., след като позвъните на тел. 0898 542854. Срокът е до 15 декември.

Желаещите да се включат в кампанията със средства, могат да го направят на банковата сметка, като в основанието за превод посочат “Кампания “Ще си бъда у дома за Коледа”.

IBAN: BG13FINV91501017658126

SWIFT: FINVBGSF

титуляр: Сдружение “близо ДО ТЕБ”

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments