ДупницаНачало

Спряна е работата по водопровода в с. Джерман

В началото на месец ноември миналата година беше направена първа копка за нов водопровод в с. Джерман. Нито метър обаче не е подменен. Първата копка се оказа символична, а дейност така и не започна. Два месеца по-късно на мястото има само една метална решетка. Изглежда, че жителите на селото ще трябва да почакат още няколко месеца, за да бъде решен проблема с водоподаването и честите аварии.

Потърсихме за информация община Дупница, които са възложител на обекта. Оказва се, че дейността е спряна с Акт 10, а причината, че времето не позволява да се извършват дейности по заваряване на отклоненията. Така на практика подмяната на водопровода ще се забави с няколко месеца, като се има предвид, че студените дни предстоят. Не е ясно с колко ще бъде удължен договора на фирмата, тъй като съгласно него работата трябваше да приключи на 31 януари.

Не е ясно и кое е наложило първата копка през ноември, когато се знае, че предстоят студени дни.

По спечелената обществена поръчка фирмата трябва да подмени 8200 м. водопроводна мрежа с 400 сградни отклонения. Сумата, за която беше спечелена обществената поръчка е 3 228 500 лв.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments