ДупницаНачало

Страхотен успех на кампанията за безвъзмездно кръводаряване в Дупница

Шейсет и девет. Толкова хора дариха безвъзмездно кръв в Дупница само за два дни, в рамките на кампанията “В кръвта ти е да спасяваш животи”. Тази кръводарителка акция, организирана от Ротаракт клуб, записа рекорд за най-много кръводарители. Освен това 41 от кръводарителите вече са част от Българския регистър за потенциални донори на стволови клетки. Това е седмата кръводарителска кампания, която младежите от Ротаракт клуб правят заедно с Отделението по трансфузионна хематология – Кюстендил . Медиците винаги откликват на поканите за акции по кръводаряване в Дупница.


„Благодарим на дупничани, които не останаха безразлични към инициативата и нейната значимост и които доказаха, че доброто може да бъде заразно“, казаха със задоволство младите хора от Ротаракт клуб Дупница.

Доброволното кръводаряване оказва животоспасяваща роля при много хора, както и подпомага и ускорява лечебния процес при други. Такива акции приобщават повече хора към идеята за благотворителност, милосърдие и добротворство.

 

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments