Начало

СУ „Христо Ботев“ – Сапарева баня ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Дупница спечелиха специалните награди на Районен съд – Дупница от конкурса „В страната на Справедливостта“ 2022 г.

На церемония на съда в Дупница наградиха победителите от общините от района в областния ученически конкурс „В страната на справедливостта“ 2022 година. Той се организира за трета поредна година от Окръжен съд – Кюстендил, заедно с районните съдилища в Дупница и Кюстендил и е част от образователната програма на ВСС и МОН- „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”. Жури, в състав от трима съдии оцени близо 180 творби в направленията. От общо 33 отличени в творческата надпревара , 8 са учениците от дупнишко класирани на призовите места в 4-те раздела , а именно „Литературно творчество“,„Изобразително изкуство“, „Компютърна рисунка“ и „Видеоклип“.
Специалната награда на Районен съд – Дупница, Плакет за най- активно училище в конкурса спечелиха СУ“Христо Ботев“ – гр. Сапарева баня и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Дупница.

Сред отличените са ученици от общините Дупница, Сапарева баня, Бобов дол и Бобошево, които бяха наградени на церемония в Съдебната палата в Дупница от председателя на Районния съд, съдия Иван Димитров. Всеки един от победителите получи Конституцията на Република България, Ваучер за учебни материали и специална чаша, украсена с картина, победител от конкурса през 2021 г., както и Грамота. Ето и техните имена:

Изобразително изкуство / 1- 4 клас /:

Росица Славчова Славева – II „в“ клас на ОУ „Неофит Рилски“ – гр. Дупница – второ място;

Изобразително изкуство / 5- 7 клас /:

Кристиян Ивайлов Герчев – VII клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Дупница- трето място;

Ивон Асенова Кацарска – VII „б“ клас на СУ „Христо Ботев“ – гр. Сапарева баня- трето място;

Изобразително изкуство / 8- 12 клас /:

Пламена Пламенова Георгиева – XII „б“ клас на СЕУ „Св. Паисий Хилендарски – гр. Дупница- трето място;

Литературно творчество / 5- 7 клас /:

Капка Верева Георгиева – VII „а“ клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Бобошево- първо място;

Симона Светославова Маринова – VII клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Дупница- второ място;

Александър Валентинов Самаринов – VII клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Дупница- трето място.

Видеоклип / 8- 12 клас /:

Момчил Мигленов Симеонов – IX клас на СУ „Христо Ботев“ – гр. Бобов дол – специална награда.


Картините, подредени в изложба в Съдебната палата в Кюстендил могат да бъдат откупени с благотворителна цел, като събраните средства ще бъдат дарени от организаторите на човек в нужда или за социална кауза.


абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments