ДупницаНачало

Събира се работна група заради проблема с водоподаването в Крайни дол

На среща в с. Крайни дол беше обсъден за пореден път проблема с водоподаването. Такова липсва в летните месеци, имало е дни, в които хората са без вода, в други са на режим. Срещата беше инициирана от зам.областният управител на Кюстендил Кристиян Иванчов. Работна група, в чийто състав ще влязат представители на областна администрация – Кюстендил, ВиК Дупница, община Дупница, кметският наместник на Крайни дол и жители на селото ще търси дългосрочно решение на проблема с липсата на нормално водоподаване. Първата среща трябва да се проведе на 15 септември. В хода на дебатите се оказа, че ВиК всъщност има решение на проблема с водоподаването и той ще бъде представен на срещата. “Решение имаме, никои не ни е питал“ каза управителят на ВиК Красимира Иванова.

Жителите на Крайни дол са без вода или на режим цяло лято. Те всъщност са съгласни да има режим стига да се знае в кои часове няма да има вода.

Борислав Борисов от ВиК Дупница обясни, че само за един ден са събрани маркучи от имоти, в които няма партида, няма и водомер.

От ВиК обясниха, че има съставени 5 акта за използване на вода за поливане и 8 за незаконни водопроводни отклонения. Една от наложените глоби възлиза на 4 000 лв., но все още не е платена.

В селото по постоянен адрес живеят 21 човека, както и 10 по настоящ адрес обясни кметският наместник. По думите на хората заради вили и къщи за гости населението нараства до 100-тина човека.

От своя страна зам.областният управител Кристиян Иванчов призова за отговорност от страна на жителите на селото, тъй като както се вижда водата не достига. Именно той предложи да се сформира работна група, която да търси най-доброто решение за жителите на Крайни дол.

Иванчов допълни, че се дава възможност на общините да кандидатстват пред МРРБ по облекчен режим за финансиране на ВиК ремонти до 2 млн.лв. Засега няма отговор от нито една община от Кюстендилско дали има готов проект, който може да се подаде и да се търси финансиране.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments