Съветници предлагат да се работи в посока изграждане на пътен възел Джерман на АМ “Струма”

Икономическата комисия към ОбС Дупница ще направи няколко предложения към бюджета. Едно от тях е община Дупница да извърши предпроектни проучвания за изграждане на пътен възел в района на с. Джерман. „Част от колегите считат, че пътен възел Байкал е неподходящ“ каза председателя на Икономическата комисия Костадин Костадинов и допълни, че ако бъде направен пътен възел в района на с. Джерман около него би могло да се обособи складово-производствена база.

Костадинов съобщи, че ще се изиска в рамките на месец Общинска администрация да представи културен и спортен календар за 2018 година. Освен това ще се търси начин за ОбС да участва в разпределението на средствата за читалищата. Не може да се получават пари без да се дава отчет коментира Костадинов.

В петък ще се гласува бюджета на община Дупница, който е в размер на 28 772 281 лв. Председателят на Икономическа комисия го определи като бюджет на растежа и допълни, че никога не е бил в толкова голям размер.

В Икономическа комисия са били единодушни с предложението за освобождаване на доц. Димитър Недин от поста управител на общинската болница.

Заседанието на ОбС Дупница, което ще бъде първо за тази година е на 26 януари.