ДупницаНачало

С Акт 10 е спряна работата по ремонта на Младежки дом

През април миналата година беше направена първа копка за ремонт на Младежкият дом и неговото преустройство в Исторически музей. Включен е и ремонт на ритуалната зала. Работата на фирмата започна ударно по покрива и част от предвидените външни ремонти. Беше поставено и външно скеле. След това обаче темпото беше забавено, а в последните седмици все по-рядко се виждат работници по обекта.

Почти целия район на ремонта е осеян с отпадъци, което възмущава дупничани, които са наясно,ч е се прави ремонт, но не това е начина според тях.

Работи ли се или не? Това попитахме чрез пресцентъра на община Дупница, които са възложител на обекта.

От там обясниха, че с Акт 10 е спряна дейността по ремонта на Младежки дом заради възникнали в процеса на работа неточности в проектирането и непълноти в одобрения инвестиционен проект. Те са доуточнени и съвсем скоро предстои подновяване на СМР-то. Засега всичко тече в разумни срокове и по план заявиха от община Дупница. Срокът за приключване е края на месец юни тази година, въпреки, че по време на първата копка от фирмата изпълнител обявиха, че ще се справят за 6 месеца.

Както е известно в ремонтираната сграда на Историческия музей ще бъдат изложени експонатите от археологическите разкопки в м.Кулата, както и такива представящи развитието на града през различните епохи. Музеят разполага със 7480 експоната.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments