С множество събития ще бъде отбелязан Деня на народните будители в Кюстендил

С богата програма от събития ще отбележат Деня на народните будители ,кюстендилските читалища “Братство” и “Пробуда”.На 1 ноември от 18:00 в Голямата зала на читалище „Братство” ще се проведе празничен концерт, в знак на признателност и благодарност към кюстендилските учители, писатели, учени и творци.
В концертната програма ще вземат участие ,известната българска народна певица и почетен гражданин на Кюстендил Олга Борисова,народната певица Виолета Маринова и водещите на предаването „Иде нашенската музика” Даниел Спасов и Милен Иванов.Програмата предвижда и изпълнения на хорове и формации към читалището ,сред които Хор „Братство”, Музикална компания „Пей сърце”, Вокална формация „Неразделни” и Туристически хор „Осоговско ехо”,информират от културната институция.
Поредица от събития по повод празника и навършване на 56 години от създаването си, организира и читалище”Пробуда”.
На 30 октомври от 17:30 ч. в салоните на читалището ще бъде открита самостоятелна изложба на Еленка Славова – майстор на народни художествени занаяти. На същата дата от 18:00 ч. в зала „Акад. Атанас Куртев“, ще се проведе Тържествен концерт. В празничната програма ще вземат участие Йоана Петрова и Любомира Симеонова от класа по поп пеене с преподавател Жана Райнова, Група за стари градски песни „Еделвайс“ и Туристически хор „Осоговско ехо” с диригент Димитър Цветков.