С поставяне на цветя пред паметника на загиналия при изпълнение на служебния си дълг пожарникар Иван Юсев в гр. Гоце Делчев служителите в пожарната отбелязаха своя професионален празник

На 14 септември 1905 г. в София се организира първият пожарникарски събор, а през 1995 г. датата 14 септември е обявена за професионален празник на българските пожарникари. Това става с решение № 385 на Министерския съвет на Република България. Всяка година на тази дата българските пожарникари от цялата страна отбелязват своя празник тържествено и с разнообразни инициативи. Гоцеделчевските пожарникари отбелязаха празничния ден с полагане на цветя пред паметника на загиналия техен колега Иван Юсев.

От началото на годината до сега служителите на пожарната в Гоце Делчев са се отзовали на над двеста сигнала. 47 от тях са с преки материални загуби, пожарите без загуби са 180, а лъжливите сигнали подадени в гоцеделчевската служба от началото на годината са 9. Пожарната служба в Гоце Делчев обслужва 4 общини- Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча. В празничния ден пожарникарите си пожелаха по малко нежда от тях и по-достойни условия на труд.