Гоце ДелчевНачалоОбщество

С традицонен събор ще бъде отбелязана 120-та годишнина от Илинденско-преображенското въстание

Община Гоце Делчев организира традиционния събор в село Попови ливади по повод 120-та годишнина от избухването на Илинденско – Преображенското въстание. Тази година съборът ще се проведе на 29 юли 2023 г. /събота/.

Програмата ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади със заупокойна молитва за загиналите в Илинденско – Преображенското въстание и молебен за здраве, които ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. След това, на паметника на Гоце Делчев ще се произнесе слово по повод въстанието и ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност и преклонение пред паметта на участниците в Илинденско-Преображенското въстание.

В 11.30 часа на голямата поляна в село Попови ливади, ще започне празничният концерт. В програмата ще участват оркестрите: „Щуро маке“, „Класик“, „Ивелия“, „Неврокоп“, „Импулси“, „Македонски ритми“ и „Европа“. Тази година специалното участие в празничната програма е на Румяна Попова, Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци – гр. Гоце Делчев и квартет „Белканто“.

Осигурен е организиран транспорт от Гоце Делчев до с. Попови ливади. Автобусите ще тръгват от площад „Гоце Делчев” от 8.00 часа и ще се връщат обратно след 16.00 часа.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments