ДупницаНачало

Топли закуски ще предлага всяка училищна лавка от тази година

Всяка лавка в училищата в общината ще бъде снабдена с конвектомати, така че учениците да имат топли закуски на място в учебното заведение. Това е нововъведението, на което залага изпълняващият длъжността управител на „Ученическо хранене“ Христо Пигов през новата учебна година.

Общинското дружество „Ученическо хранене“ е в готовност да започне новата учебна година и да осигури храна за децата. Цената на храната засега остава непроменена обясни Пигов, но не се изключва покачване, при покачване на цените на различните продукти.

Иначе „Ученическо хранене“ е приключило финансовата година със загуба от 40 000 лв., тя обаче е покрита авансово от част от училищата. Дружеството е длъжно да предоставя здравословна храна, по стандарт, което пречи за калкулиране на печалба.

Предстои конкурс за управител на дружеството. Христо Пигов все още обмисля дали да остане да изпълнява длъжността, ако не се яви кандидат. Условието, при което той би останал е увеличение на заплатата, тъй като според него сега възнаграждението не отговаря на отговорностите му.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments