ДупницаНачалоОбщество

Три досъдебни за купуване на гласове в Дупница! Г. Градевски не е привлeчен като обвиняем!

Във връзка с Вашето запитване, постъпило по електронна поща на 02.11.2023 г., относно образувани производства за нарушаване на политическите права на гражданите в гр. Дупница и региона на проведените избори за местната власт, Ви предоставяме следната информация:

В Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално отделение – Дупница, са образувани три бързи производства за престъпления против политическите права на гражданите. Две от тях са квалифицирани по чл. 167, ал. 2 от НК – за предлагане или даване на имотна облага с цел склоняване към упражняване на избирателното право в полза на определен кандидат, а третото е по чл. 167, ал. 4, вр. ал. 3 от НК – за организиране на предлагането или даването на имотна облага с цел склоняване към упражняване на избирателното право в полза на определен кандидат и даването на имотна облага с тази цел.

Едно от гореспоменатите производства е за дадена имотна облага – парична сума размер на 1800 лева, на лице с цел склоняване на другиго да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат на местни избори за общински съветници и кметове. Понастоящем Георги Градевски – кандидат съветникът на Община Дупница в проведените на 29.10.2023 г. избори за общински съветници и за кметове, не е привлечен в качеството на обвиняем и не е задържан за 72 часа. Срещу лицето не са постъпвали заявителски материали, уточняват  за ТВ Запад от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments