Удължават срока за прием на заявления за „Дневен център за възрастни хора с увреждания”

Приемът на документи за лицата, които желаят да бъдат включени в проекта за ползване на социалната услуга „Дневен център за възрастни хора с увреждания – шанс за активно включване” в Дупница се удължава до 21 юли.
Причината е в малкия брой подадени заявления от желаещи да се възползват от напълно безплатните услуги. Капацитета е 30 човека. Чрез този проект се осигурява целодневно и почасово обгрижване на потребителите. В центъра, ползвателите ще могат да се възползват от психологическо консултиране, рехабилитация, медицинско обслужване, арт-терапия, трудо-терапия.
Подаването на документите става в стая 38 на общинска администрация.
“Мнозина са останали с впечатление, че това е услуга за социални асистенти. Няма такова нещо. Идеята на дневния център е съвсем различна. Не са малко семействата, които денонощно са до свой близък и поради тази причина нямат възможност да работят нормално. Дневният център е именно с тази идея или образно казано – докарвате своя близък в центъра, отивате на работа, и след края на работния ден го прибирате у дома. Разбира се, услугата може да не се ползва през целия ден, а и само за няколко часа, въпрос на предпочитания”, коментира главен специалист “Социални дейности” Нина Александрова.