ДупницаНачало

Удължават срока за присъединяване на община Дупница към ВиК Асоциацията

Ново заседание на ВиК Асоциацията свиква Виктор Янев, областен управител и председател на Асоциацията. Извънредното заседание ще се проведе след месец. Тогава ще трябва да бъде гласувано и удължаване на срока, в който община Дупница фактически трябва да бъде присъединена към ВиК Асоциацията. Стъпката е част от плана за действие обсъден на среща в МРРБ с председателя на Общинския съвет в Дупница Костадин Костадинов, кмета Методи Чимев, областния управител Виктор Янев, управителя на “В и К” – Дупница Илия Илиев, управителя на “Кюстендилска вода” Георги Георгиев, секретаря на АВИК – Кюстендил Диана Джоглева и директора на Дирекция “Търговски дружества и концесии” в министерството Валентин Гетов. Срокът за присъединяване се удължава до 1 януари 2021 година.

Предстои до изтичането на срока, водното дружество в Кюстендил да заяви дали ще ползва активите на “В и К” – Дупница, сред които сградния фонд и наличната техника и на какви цени ще ги наеме, както и да информира с двумесечно предизвестие синдикатите и Агенция по заетостта за прехвърлянето на персонала от Дупница в Кюстендил”

На заседанието на 17 септември трябва да бъде приет и бизнес планът на “Кюстендилска вода” за периода 2017-2021г. Част от него е и заявлението за утвърждаване на цени на услугите, входирано в Комисията за енергийно и водно регулиране, където е посочено, че от януари 2021г., жителите ще започнат да плащат малко над 2 лв. за кубичен метър вода.

Посочено е още, че за обслужването на община Дупница ще бъдат назначени 93 човека, които и в момента се грижат за съоръженията на новоприсъединената територия. Длъжностите и работните им места ще се запазят, като при необходимост ще могат да се пращат екипи от съседните технически райони.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments